Palliatieve zorg … vaak net om de hoek.

Ben je ongeneeslijk ziek, dan kun je palliatieve zorg krijgen. Palliatieve zorg richt zich op het verminderen of voorkomen van klachten en problemen tijdens je laatste levensfase. Er is aandacht voor lichamelijke klachten en voor psychische en sociale problemen. Een arts, verpleegkundige, verzorgende, psycholoog, geestelijk verzorger of vrijwilliger kan nog veel voor jou en je naaste(n) doen. Voorop staat wat jij belangrijk vindt en nodig hebt. Hoe lang palliatieve zorg duurt, verschilt per persoon. Soms dagen, soms weken, maar een jaar of langer kan ook. Door op tijd met je (huis)arts en naasten te praten over je levenseinde, kun je ervoor zorgen dat je ook in het laatste deel van je leven de zorg krijgt die bij je past. (Bron: Patiëntenfederatie Nederland).

Wij als teamStoer hebben natuurlijk ook te maken met het leed van dierbare in onze directe omgeving. Een oud teamlid, een moeder, een vader, een zwager, etc….. die te maken krijgen met één of andere ongeneeslijke aandoening.

De Roparun ondersteund veel initiatieven die aan de palliatieve zorg bijdragen. Zoals de Stichting WensenAmbulance Amsterdam. De WensenAmbulance Amsterdam helpt mensen die niet lang meer te leven hebben, bij het vervullen van hun laatste wens. Bijvoorbeeld: je dochter kunnen zien trouwen, een laatste keer naar zee, naar een voetbalwedstrijd of nog één keer naar huis. Ontroerende laatste wensen die voor terminaal zieken vaak alleen in vervulling kunnen gaan, als er een ambulance is met goede medische begeleiding.

Sanne is één van onze cateraars. Haar moeder heeft al 8 jaar een tumor en is uitbehandeld. Dankzij de WensenAmbulance  heeft zij nog kunnen genieten met haar dierbare van het bloemencorso en in privacy een privé vaart met een rondvaartboot kunnen maken.

Steun de palliatieve zorg! Steun de Roparun! Steun teamStoer! Steun Sanne! Scan QR en doneer!

 

 

 

Over Jan Stuurman

De uitdaging en het goede doel. Je hoort het iedereen zeggen; iedereen kent wel iemand met kanker. Goeie zaak dus om daar geld voor op te halen. Ten slotte; wij mogen stoer zijn, mensen met kanker die moeten!
Dit bericht is geplaatst in goede doelen, nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.