Terugblik op Roparun 2023

Wij zijn teamStoer?

Wij zijn teamStoer, Roparunteam 261. Een groep sporters en begeleiders die zich maatschappelijk betrokken voelen. Zich op een sportieve wijze willen inzetten voor de palliatieve zorg aan kankerpatiënten. Dit willen doen door zoveel mogelijk geld op te halen door de deelname aan de Roparun.

Mensen met kanker zijn pas stoer!

Het initiatief voor een Roparunteam ontstond in 2017. In een familie en vrienden groep kwam het idee om met een team te gaan starten aan de Roparun. Binnen een paar maanden lukte het om een team op poten te zetten en door vele mooie acties dit ook financieel mogelijk te maken. Een stoer idee, maar wij zijn niet stoer; Mensen met kanker zijn pas stoer! Daar is de naam teamStoer.

Wat motiveert ons?

Palliatieve zorg is meestal van toepassing als genezing niet (meer) mogelijk is. Bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn en in een vergevorderd stadium van hun ziekte, probeert de palliatieve zorg een continue en totale zorg te bereiken die het lijden zo veel mogelijk beperkt en verzacht. Er zijn instellingen die dergelijke zorg op professionele grondslag aanbieden, zoals hospices, maar ook wordt vaak gebruikgemaakt van vrijwilligers en familieleden. Hoewel palliatieve zorg nu erkend en gesubsidieerd wordt (op voorwaarde van medische verantwoording), gebeurt veel van de hulpverlening ook op vrijwillige basis. Juist daarvoor is veel geld nodig, waaraan wij als teamStoer via de deelname aan de Roparun willen bijdragen.

In 2023 starten we voor de 4de keer.

Team 2018.
Team 2019.

Onze 1ste Roparun in 2018 startte we in Hamburg, de noordelijke route. Spannend, alles was nieuwe. Slechts een enkele had wat Roparun ervaring, maar onder captain Erwin werd het een succesvolle ervaring. Met uiteindelijk een mooie opbrengst van bijna € 5.000,00 voor de Roparun.

Ook in 2019 zijn we met captain Erwin in Hamburg gestart. Met wat meer ervaring en vers bloed. Hebben we opnieuw een mooie run beleefd. Een opbrengst van ruim € 8.000,00 was het resultaat wat het team bij elkaar heeft weten te halen.

In 2020 zou het team in Bremen, de nieuwe startplaats, van start gaan. Helaas was corona hier de spelbreker. Helaas ook het moment dat Erwin besloot afscheid te nemen van het team. Daar het team toch door wilde werd er onder een nieuwe captain Jan de voorbereidingen ingezet voor de run in 2021. Helaas kon deze ook niet doorgaan en bij het alternatief, de “korte” NL-uitvoering in Limburg moesten wij passen.

Maar na drie jaar konden we in 2022 eindelijk starten. Nagenoeg een geheel nieuw team (foto aan de kop van deze pagina) reisde af naar Enschede om te starten aan de NL-versie, een route Nederland i.v.m. de naweeën van corona. Door de weersomstandigheden en onervarenheid van het team was het een pittige maar daarom niet een minder mooi avontuur. De opbrengst van ruim € 7.000,00 maakte ons toch weer trots.

Op dit moment zijn we weer volop in voorbereiding naar de Roparun van 2023. Met wat nieuw bloed gaan we de uitdaging opnieuw aan. Ook dit jaar een Roparun-NL maar voor ons een nieuwe route. Wij hebben er zin in maar .. zonder sponsoren geen Roparun, zonder donoren geen palliatieve zorg. Ook dit jaar doen we weer een beroep op u. Kijk op onze sponsor of doneer pagina wat u kunt doen Hou ook onze actie pagina in de gaten voor evenementen en verkoopacties. Steun teamStoer, steun de Roparun, steun de palliatieve zorg.

Elke € is stoer!