NIEUW JAAR, NIEUWE ONDERSTEUNDE DOELEN

Tijdens de eerste bestuursvergadering van 2021 heeft Stichting Roparun de eerste toezeggingen van dit jaar gedaan. Er kwamen weer mooie aanvragen binnen die de ondersteuning van Stichting Roparun goed kunnen gebruiken. In dit rijtje vinden we dit keer voornamelijk hospices terug.

De volgende doelen ontvingen een toezegging van Stichting Roparun:

Stichting Beukenrode

Beukenrode is een stichting die hospicezorg en vrijwillige terminale thuiszorg levert aan inwoners van de gemeente Westland, Midden Delfland en Hoek van Holland. Op dit moment heeft de stichting een hospice in Naaldwijk waar vier gasten gelijktijdig kunnen verblijven. Echter merken zij dat de vraag naar hospicezorg toeneemt en de wachtlijst steeds verder toeneemt. Dit heeft doen besluiten dat zij uitbreiden met een nieuw hospice. Er is al een pand en een financier voor de verbouwingskosten gevonden, maar er ontbreken voldoende financiële middelen voor de inrichting van de nieuwe tweede locatie. Om dit te realiseren heeft Stichting Roparun een donatie van 31.650 euro gehonoreerd voor de vloer- en wandbedekking, raambekleding en zonwering.

Stichting Bijna Thuis Huis Swentibold

Het hospice Bronnerhof in Born, van deze stichting, staat voor een restauratie en verbeteringsproject van het gebouw. Het hospice is in 2012 gestart in een voormalig klooster en heeft inmiddels vijf gastenkamers. Om dit belangrijke werk in dit gebouw voor te zetten, dienen er werkzaamheden verricht te worden waarbij de gastenkamer met drie stukt worden uitgebreid. Mede door de hulp van Stichting Roparun, die dit project ondersteunt met een bedrag van 47.500 euro, kan dit gerealiseerd worden.

Hospice IJsselpolder in Rotterdam Ommoord

Hospice IJsselpolder is onderdeel van de IJsselHospices. Met hospices in Nieuwerkerk aan de IJssel en Capelle aan den IJssel kent deze groep nu ook een nieuwe vestiging, namelijk in Rotterdam-Ommoord. Omdat er in de wijken Ommoord en Zevenkamp geen hospicevoorziening is moeten de mensen snel uitwijken naar Nieuwerker of Capelle. Vanaf medio mei is dit echter anders. Dat is namelijk de verwachte openingsdatum van het hospice in Ommoord. Dit hospice zal, net als de andere twee hospices, over vier bewonerskamers gaan beschikken. De inrichting van deze kamers kan gerealiseerd worden door een gift van Stichting Roparun. Hier ontvangt Hospice IJsselpolder namelijk een bedrag voor van 45.500 euro.

Hospice de Populier in Bakel

Hospice de Populier in Bakel is onderdeel van de Zorgboog. Het is een high care voorziening waar 24 uur per dag professionele zorg aanwezig is. De zorg is erg breed, zo is er aandacht voor lichamelijke, psychische, fysieke en spirituele aspecten. Het hospice in Bakel heeft van Stichting Roparun een ondersteuning ontvangen van 32.000 euro voor de inrichting.

Powder Days in Amsterdam

Stichting Powder Days ontvangt een bedrag van 40.000 euro voor het organiseren van outdoor avonturen voor jongvolwassenen. Powder Days organiseert reizen voor AYA ‘s (adolescenten en jongvolwassenen met kanker). Tijdens en na hun ziekte krijgen veel patiënten uit deze groep te maken met specifieke problemen en vragen. Denk hierbij aan vragen over opleiding, werk, zelfstandigheid, het aangaan van relaties, vruchtbaarheid of seksualiteit. De kanker zorgt dat je tijdelijk niet meer kunnen deelnemen aan het ‘gewone leven’ en daarna te maken hebt gevolgen van de behandeling zoals chronische vermoeidheid of het moeten missen van een deel van je lichaam. In de groep AYA’s leidt dit eerder dan bij oudere lotgenoten tot gevoelens van sociale uitsluiting, een verminderd zelfvertrouwen en depressie. Powder Days is ervan overtuigd dat een mooie, spannende outdoor ervaring samen met lotgenoten deze patiëntengroep kan helpen om een stap verder te komen in het herstel. Door deze ervaring kun je het leven weer in eigen hand te nemen en zelfvertrouwen opbouwen.

Netwerk Palliatieve Zorg Noord-Limburg VieCuri in Venlo

VieCuri is een medisch centrum met locaties in Velo en Venray. Vie betekent leven, terwijl in Curi een relatie wordt gelegd met het genezingsproces. VieCuri betekent dus eigenlijk ‘Zorg voor het leven’. Binnen het medisch centrum is er ook oog op de palliatieve zorg. Met een gift van 3.950 euro zorgt Stichting Roparun ervoor dat er nieuwe Palliatieve Boxen aangeschaft kunnen worden. Deze praktische boxen bieden ondersteuning in het bieden van de beste zorg. De boen bevatten de meest voorkomende zorgmaterialen voor een optimale verzorging in de laatste dagen tot weken.

Stichting Roparun is trots dat het ook in het nieuwe jaar weer doelen kan ondersteunen, dankzij de inzet van alle teams en vrijwilligers. We hopen ook dit jaar met jullie hulp weer zoveel mooie doelen te steunen.

Wij van teamStoer zijn blij en trots ook hier een steentje aan bij te dragen.

Over Jan Stuurman

De uitdaging en het goede doel. Je hoort het iedereen zeggen; iedereen kent wel iemand met kanker. Goeie zaak dus om daar geld voor op te halen. Ten slotte; wij mogen stoer zijn, mensen met kanker die moeten!
Dit bericht is geplaatst in goede doelen, Roparun nieuws.. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *