Inschrijvingen Roparun openen op 3 oktober.

De inschrijvingen voor de 32e editie van de Roparun gaan open. Vanaf maandag 3 oktober kunnen teams zich inschrijven. De komende editie vindt traditiegetrouw plaats in het pinksterweekend van 27 tot en met 29 mei 2023. Ben jij er ook bij?

Het evenement start, na de succesvolle editie van dit jaar, wederom vanaf Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. De teams koersen via twee routes af richting Rotterdam, waar zij op Tweede Pinksterdag op de Coolsingel finishen.

“De Roparun blijft ook in 2023 binnen de eigen landsgrenzen. De feedback van de deelnemende teams gaf ons het vertrouwen om dit besluit te nemen. Daarnaast spelen we hiermee op safe, inhoudelijk en financieel gezien. Met dit besluit willen we tijd en ruimte creëren om in aanloop naar de Roparun 2024 organisatorische verbeteringen door te voeren en de Roparun weer als vanouds, op verantwoorde wijze, mogelijk vanuit Parijs te organiseren. Hierbij ook oriënterend op een noordelijke route, vanuit Nederland of Duitsland”, vertelt Stichting Roparun-voorzitter Michael Arbman.

De afgelopen editie deden er zo’n 5.500 deelnemers mee aan de grootste estafetteloop ter wereld. De 220 deelnemende teams wisten gezamenlijk een opbrengst van maar liefst 3.402.466 euro binnen te halen. “We waren blij verrast met deze fantastische opbrengst. De coronacrisis deed de afgelopen jaren een groot beroep op het aanpassingsvermogen van onze teams, vrijwilligers en de organisatie. Desondanks wisten zij toch zo’n geweldig geldbedrag binnen te halen. Met dit geld kunnen wij het gehele jaar door zoveel mogelijk goede doelen ondersteunen, die met dit geld belangrijke dingen kunnen doen binnen de palliatieve zorg voor mensen met kanker”, vertelt Arbman.

Over Jan Stuurman

De uitdaging en het goede doel. Je hoort het iedereen zeggen; iedereen kent wel iemand met kanker. Goeie zaak dus om daar geld voor op te halen. Ten slotte; wij mogen stoer zijn, mensen met kanker die moeten!
Dit bericht is geplaatst in aankondiging, Roparun nieuws.. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *